Cats spelades på Nöjesteatern 070928 – 080302

Vissa delar av webbplatsen är stängda då de inte är aktuella längre.


 

 

Cat

Juklappserbjudande!
Presentförpackning med Catsprodukter.
Ttvå stengodsmuggar och en bricka i Catsdesign.
Varuvärde med förpackning 340:-.
Nu 298:-
Erbjudandet gäller t.o.m den 17 december 2007.

Kolla i Catsshoppen!

080304 Katterna drar sig tillbaka med tre tunga Guldmasker i bagaget och ett jättefång rosor från publik och recensenter!

En fantastisk spelperiod avslutades i söndags. Och på måndagskvällen var det så dags för årets Guldmaskgala. Dagen till ära förlagd till Nöjesteatern i Malmö. Nöjesprofilerna bänkade sig i salongen, spända på resultatet av guldmaskjuryns bedömning av 2007 års uppsättningar på Sveriges privatteatrar.

Cats belönades rikligt i den tuffa konkurrensen. Guldmasken för bästa koreografi gick till Siân Playsted med motiveringen ”Akrobatiska hopp, smeksamma rörelser och total tajming. Årets koreograf har skapat masscener som imponerar och drillat en ensemble till fulländning!”. Guldmasken för bästa kostym förärades Marianne Lunderquist som ”Med fiffig fantasi och flinka fingrar fixar allt. Har förmodligen varit katt i ett tidigare liv.” Och Guldmasken för årets bästa föreställning gick till Nöjesteatern i Malmö med motiveringen ”En dramatisk nerv – i såväl stora som små roller – förmedlas från scenen så att allt stämmer. Resultatet blir en helgjuten föreställning och en fullödig teaterupplevelse där vi får njuta av mycket bra sång och lysande dansnummer.”

Bättre slutvinjett på en succébetonad säsong hade vi knappast kunnat önska oss. Inte utan att jag blev rörd när jag som producent fick ta emot det prestigefyllda priset, den slutliga bekräftelsen på att vi ännu en gång skapat högklassig musikal på Amiralsgatans klassiska teatertiljor.

Tusen tack till alla de 40.000 i publiken som med härligt gensvar och stående ovationer gjort varje föreställning till en fest. Tack också för alla värmande ord i press och spontana kommentarer till mig och mina medarbetare. Hjärtligt tack för strålande arbetsinsatser av kreatörer, musiker och teknisk personal bakom uppsättningen. Sist men inte minst – varmt tack till alla små och stora katter som gett järnet i varje föreställning. Vilken genuin spelglädje, vilken enorm professionalism som präglat er alla och vilken underbar sammanhållning ni visat upp i umgänget bakom scen. Ni har alla bidragit till att ytterligare förstärka Nöjesteaterns goda rykte som en osedvanligt trivsam arbetsplats.

Nu lägger vi Cats till handlingarna. Fast inte riktigt. Den 18 och 19 juli gästspelar vi på Dalhalla, det gamla kalkbrottet utanför Rättvik som numera fungerar som spelplats med internationellt anseende och betraktas som en världens vackraste utomhusarenor. Det blir ett kärt återseende för oss alla i teamet.

Till vår trevliga publik säger jag väl mött igen i höst på skrattets och glädjens teater! Svensk urpremiär den 26 september på Disney-musikalen High School Musical. Följ framåtskridandet på www.highschoolmusical.se

Med vänlig hälsning

Julius Malmström
Producent

080204 Fyra guldmasknomineringar till Cats på Nöjesteatern!

Nöjesteaterns nyskapande uppsättning av Lloyd Webbers musikalklassiker Cats har flitigt rosats av recensenter och publik. Snart är det dags för utdelning av privatteatrarnas prestigefyllda pris – Guldmasken – och juryn har nominerat föreställningen i fyra kategorier.

Bästa koreografi: Siân Playsted.
Bästa regi: Niklas Johansson.
Bästa kostym: Marianne Lunderquist.
Bästa föreställning: Cats, Nöjesteatern i Malmö.

Den 3 mars är det dags. Då arrangeras årets festliga Guldmaskgala på skrattets och glädjens teater – Nöjesteatern i Malmö.

071211 SUCCÉN FORTSÄTTER!

Vi spelar t.o.m. 2 mars i Malmö
Vi är verkligen glada över att kunna spela fram till den 2 mars. Det är stående ovationer varje spelkväll och det är verkligen ensemblen värda. Det är många i publiken som sett CATS tidigare och som berättar för oss att Nöjesteaterns CATS är bättre än Londonuppsättningen. Så ta tillfället i akt – missa inte katterna i Malmö.
 
Dalhalla nästa!

I sommar flyttar vi hela föreställningen till Dalhalla nära Rättvik. Dalhalla rankas som en av de fem bästa utomhus Amphieteatrarna i Europa.
Gå in på www.dalhalla.se så förstår Du själv! Den 18-19 juli är vi där – hela gänget!

Julius Malmström
Producent

071005 Nu har vi haft vår premiär!

Efter 2 månaders repetition är det underbart att nå premiärkvällen med alla dess spänningar såväl bakom som framför scen.
Vi fick en underbar start. Vår premiärpublik var fantastisk. För att inte tala om den enade kritikerkåren som gav oss full pott. Eller som Sydsvenskans recensent skrev – ”Järnet blev till Guld”!   Läs mer om  recensionerna här och här!
 
Nyöppnade föreställningar
Vi har nu öppnat upp till försäljning föreställningar fram till och med Trettonaftonhelgen 2008. Samt två torsdagar under hösten  1/11 samt 8/11.
Boka gärna via www.juliusbiljettservice.se. Vill du ha personlig service – ring 0775 700 400.
 
Souvenirshoppen har öppnat
I Teaterfoajén kan du köpa program, tröjor,muggar, nyckelband m.m av hög kvalitet. Snart öppnar även shoppen från denna sida.
 
Hjärtligt välkomna till höstens hetaste musikal i Malmö – CATS!
Julius Malmström
Producent

070823 En hälsning från Producenten!

Nu är vi i full gång med scenrepetitionerna. Dekoren är på plats, musikarrangemangen färdigskrivna. Ljud- och ljusteknik på plats men ännu ej finslipat. Skrädderiet med Guldmaskvinnaren Marianne Lunderqvist i spetsen syr för brinnande livet med hjälp av skräddarna Mona Olsson, Birgit Mårtensson, Marie Johnsson, Marie-Louise Ek, Cecilia Skog samt Göran Persson. Peruk och smink designas av Anita Agerlo och Monica Hägerström. På scen arbetar koreografen Sian Playsted och regissören Niklas Johansson med ensemblen så svetten lackar.

Nyfiken? Kolla in ”livebilderna” genom att klicka på kameran till höger.

Över 12000 har redan bokat platser till CATS i Malmö – det är faktiskt Malmöpremiär för CATS. Tidigare har Cats spelats i Stockholm och nu senast med våra rättigheter – på GöteborgsOperan. Uppsättningen i Malmö blir helt ny!
Nya kostymer, ny dekor, ny koreografi, ny scenografi, ny regi, ny ljusdesign, nya musikarrangemang – ja ”allt nytt”. Detta enligt önskemål från Andrew Lloyd Webber som gett mig tillstånd att sätta upp CATS på Nöjesteatern. Det som inte är nytt är Andrew Lloyd Webbers musik samt T.S Eliots kattroller och tolkningar.

Jag ser verkligen fram emot premiären den 28 september. Jag är nu övertygad om att vi alla får en fin upplevelse med CATS på Nöjesteatern, skrattets och glädjens teater.

Julius Malmström
Producent

070220 Cats – musikalernas musikal sätter klorna i Nöjesteatern.

Fullt ös blir fullt klös när katterna tar över efter greasarna!

Skrattets och glädjens teater spinner vidare på de stora musikalsuccéerna. Den 28 september är det dags för nästa stora begivenhet. Cats – äntligen i Malmö.

I en uppsättning som du aldrig sett maken till. Vilka kostymer! Vilken scenografi! Vilka dansare!

Ett gott råd. Boka direkt. Annars kan det snart börja osa katt om platstillgången. Intresset är enormt. Om katter någonsin bjudit på fullfjädrad (!) underhållning så är det i den här uppsättningen. Allergitestad och garanterat fri från beskedliga huskatter och vanliga bondkatter. Det här är coola storstadskatter som vet att ta för sig.

Spetsa öronen! Det blir minst av allt katzenjammer när den häftigt rockande Rum Tum Tugger river loss. Och knappast ett öga förblir torrt när Grizabella melodiskt minns i Memory. Föreställningen bjuder på en rad fascinerande karaktärer som Munkustrap, Mungojerrie, Rumpleteazer, Bombalurina och många, många fler.

Bakom den prisade och prisbelönta musikalen står mästaren själv – Andrew Lloyd Webber. Hans verk är baserat på nobelpristagaren T.S. Eliots diktsamling Old Possum´s Book of Practical Cats. Sedan premiären i London 1981 har Cats gått segrande fram varv efter varv runt jorden i mer än 250 städer. Den slutar aldrig trollbinda sin publik.

Cats – ett sant nöje för hela familjen. Utom för hunden.

Varmt välkommen till Nöjesteatern i Malmö!

Julius Malmström
Producent

NYHETER

071017 Nu har vår webbshop öppnat!.

071003 Vi fick fantastiska rescensioner på vår premiär! Utdrag finns att läsa här och här.

070925 Nu finns det pressbilder att ladda ner här.

070830 Följ repetitionerna på Nöjesteatern via webbkameran som står på 24 timmar om dygnet.
Klicka på kameran!

I Galleriet finns även ett lite film och bild från repetitionerna.

070329 Nu har vi börjat fylla på med bilder på vår Galleri-sida

070220 Biljetter säljes nu hos
Julius Biljettservice

Skånemejerier