En evigt grön musikal i modern tappning med rötterna i femtiotalet.

 

070305

Lördagens kvällsföreställning var den 100:e föreställningen och dessutom den hundrade i princip utsålda Greaseföreställningen. Succen fortsätter i Malmö fram till och med den 1 april.

Sen blir det turné! ”Grease On Tour” – Umeå – Karlstad- Linköping-Sundsvall – och nu en nyinsatt stad – Jönköping (29/4 och Kinnarps Arena) En Arena-turné!

Sofia Jönsson (Annie) och Ellen Malmström (Molly) från den tidigare succémusikalen på Nöjesteatern – Annie – uppvaktade och överraskade Grease-ensemblen med en jätte-tårta i Grease färger och med Grease logotype. Det blev en ”bakom-scen” tårtfest som är värd att minnas.
Se bilderna i galleriet

Inte sedan Janne Malmsjö spelade i My Fair Lady 1996 har en föreställning spelats så många gånger som Grease. Och när Grease lämnar nöjesteatern den 1 april har man spelat 116 utsålda föreställningar.

Ett fåtal biljetter finns ännu att köpa till kommande helg (melodifestivalhelg) samt till sista helgen. Dom kommer att ta slut.

GREASE ON TOUR
Nöjesteatern sätts alltså på hjul i april. Det är en omfattande produktion som infattar ca 100 personer, 5 lastbilar, 3 bussar.

Umeå Skycom Arena Lördag 14 april
Karlstad Löfbergs Lila Arena Lördag 21 april
Linköping Cloetta Center Lördag 28 april
Jönköping Kinnarps Arena Söndag 29 april
Sundsvall Timrå/E.on Arena Lördag 5 maj
Läs mer här


060430

Låt oss säga det direkt. Det här känns bra. Väldigt bra. Stimulerande och inspirerande att kunna bjuda vår publik på ännu en av världens mest spelade musikaler. Nyligen avslutade vi ju vår rosade uppsättning av familjemusikalen Annie som lockade 43.000 besökare.

Med ett öga i backspegeln och ett i vårt eget dynamiska tidevarv tar vi nu ytterligare ett steg på skrattets och glädjens teater. Med dagens avancerade teknik och gränslösa möjligheter ska vi på Nöjesteatern göra en nostalgisk tripp tillbaka till 50-talet. Till radiogrammofonen och de kromstinna dollargrinen. Till Brylcremen, stålkammarna och Wrigley´s Spearmint. Till massor av rock-and-roll och dåtidens tonårsdrömmar. 50-talet har nog aldrig låtit mer. Aldrig bättre.

Musikalen Grease står för dörren på Amiralsgatan. Den 29 september går ridån upp för musikalen som gått fram som en ångvält i stora delar av världen ända sedan filmen med John Travolta och Olivia Newton-John kom 1978. Som musikal sattes den dock upp redan 1972 och spelades först off-Broadway men hamnade snabbt på Broadway och blev en enorm framgång i USA! 3.388 föreställningar i över sju år! Resten av världen förhöll sig tämligen avvaktande. Tills filmen kom och allt brakade loss.

Grease har för inte så längesedan skördat nya lagrar i vårt land. Proscenias fyrfaldigt guldmaskbelönade och kritikerrosade uppsättning sågs av närmare en kvarts miljon i Stockholm, Göteborg och på turné. Nu flyttar vi det hela – nästan – till Malmö och gör en samproduktion med Staffan Götestams Proscenia. Vi tar över scenografi, kostym, mask/peruk, rekvisita etc. Men Nöjesteaterns uppsättning blir alltigenom sydsvensk. Lokalt förankrad och stadigt förtöjd i den bördiga skånska myllan. Det är så vi vill ha det. Vår landsdel har så mycket talang och professionalism, och vi vill lyfta fram våra sydsvenska artister i rampljuset. Det sitter djupt i oss och har utvecklats till något av ett patos.

Rollen som Danny gestaltas av Måns Zelmerlöw. Han skulle förresten ha varit med oss redan i Annie men Idol kom emellan. Sedan passade han ju även på att vinna Let´s dance. Som Sandy uppenbarar sig Nina Pressing, välkänd och erfaren musikalartist med tidigare huvudroller i bl a Rent, Miss Saigon och Evita. Och så Eva Rydberg, inte på scen den här gången utan istället som driven regissör – inte minst när det gäller shownumren. Lägg därtill stor ensemble i kräset urval och självklart levande musik.

Det här blir en charmig föreställning som skär tvärsigenom alla generationer. Med mycket skratt och mycken glädje som alltid på Nöjesteatern i Malmö. Med stor behållning kan vår Grease avnjutas av alla. Boka direkt för bästa platser.

Varmt välkommen till Nöjesteatern

Julius Malmström               Staffan Götestam
Producenterna

NYHETER
070329 Kolla vår TV-spot för Jönköpingsföreställningen på Gallerisidan .
070320 Vår webbshop kommer att stänga den 2:e maj.
070202 Succémusikalen Grease ger sig ut på turné!
Läs mer på Grease på turné!
Biljetter: www.juliusbiljettservice.se
061130 Vi har tidigare gått ut med information om att en CD-skiva med Grease kommer att säljas här. Tyvärr så kommer det inte att spelas in någon skiva från föreställningen. Det går alltså inte att köpa någon CD-skiva.
061127 Rollistan uppdaterad med skådespelarbiografier.
061127 Fler biljetter!
Nu säljer vi biljetter t.o.m. mars.
061114 Filmspottar
På vår Galleri-sida finns nu våra reklamspottar med Måns och Nina.
061109 Nu pågår försäljningen av biljetter till föreställningarna i januari-februari!
Succen fortsätter efter jul med andra ord. Stämningen är god.

Vi har aldrig någonsin haft så blandad publik på Nöjesteatern – GREASE älskas av såväl 6 åringar som 80-åringar. Tänk på att den roligaste julklappen är en ”upplevelse” – GREASE är en perfekt sådan!

Hälsningar
Julius Malmström
Producent
060925 En vecka innan premiären! Nära 40000 har förvissat sig om biljetter till GREASE.
Nu har vi också öppnat upp biljettförsäljningen till Trettonaftonhelgen.
Bra biljetter finns kvar även till föreställningarna vecka 50 samt mellandagsföreställningarna
Övriga föreställningar – chansa på återbud
060924 Följ repetitionerna via Nöjesteaterns  webbkamera!
060425 Biljetter säljes nu hos Julius Biljettservice
060425 Välkomna till Grease site på webben. Nu har vi börjat fylla på med material och det kommer snart mer.