High School Musical spelades på Nöjesteatern i Malmö 080926 - 090106,
på Göta Lejon i Stockholm under 2009 och var på riksomfattande turné jan-feb-2010

Detta är webbplatsens utseende och innehåll som det var i slutet på 2008 under Malmö-uppsättningen.
Stockholmsuppsättningens webbplats från slutet av 2009 hittas här.

Vissa delar av webbplatsen är stängda då de inte är aktuella längre.

Biljettbokning:
Julius Biljettservice:
0775-700 400
Boka direkt

High School Musical på Göta Lejon i Stockholm
Premiär 16/1-09
Boka direkt

Nyheter

081218
I webb-shoppen kan man köpa kläder, skivor och en massa annat från High School Musical.


080930
Vår High School Musical-uppsättning fortsätter till Stockholm efter Malmö! Premiär på Göta Lejon 16 januari 18.30 2009. Boka biljett!


080930
Premiären är avklarad med strålande rescensioner. På Länk-sidan hittar ni flera att läsa.


080924
Nu är det bara två dagar till premiär! Och vi har lagt ut massor med nya, snygga foton på Pressfoto-sidan. Ladda ner och använd som Desktop-bild på din dator!


080901
Sydsvenskan hade en stor artikel i helgen och intervjuade Caroline & David. De gjorde även ett inslag till sin webb-tv.
Artikeln
Webb-TV

Kolla länksidan för fler artiklar om High School Musical!


080814
Skånemejeriers videotävling är igång! Läs mer här.


080508
Nu finns det en video på när Gabriella & Troy framför "When There Was Me And You" på Guldmaskgalan.


080502
Foton från kollationeringen finns här och fler namn har tillkommit i rollistan


080416
Du kan tjuvkika på repetitionerna på Nöjesteatern via webbkameran som står på 24 timmar om dygnet.


080415
Första fotogalleriet hittar du här


080415
Nytt utseende och massor med nytt innehåll på hemsidan!


080301
Har du sett vår fina broschyr? Du hittar den där biljetter säljs.

Broschyr

Rollista

CAROLINE JOHANSSON KUHMUNENCAROLINE JOHANSSON KUHMUNEN - Gabriella

Är en 18-årig Pite-tjej som fram tills nu ängnat sig åt sång-, dans- och dramastudier. Det har blivit en del sångtävlingar där ”Idol 2005” är den största meriten då hon blev bland de 35 bästa.
I rollen som Gabriella, tar hon steget rakt in i musikalsverige, och där kommer hon att stanna länge, länge...

DAVID LINDGRENDAVID LINDGREN - Troy

Är ett 25-årigt Norrländskt före detta hockey-freak, som jobbat både som Lill-Klippen i Ronja Rövardotter, Pepper i Mamma Mia och Cabaret Lorensberg där han även blev nominerad till en Guldmask för bästa Showartist.
Men nu är han i Malmö för att spela Troy och basket hela hösten.

ANNIKA HERLITZANNIKA HERLITZ - Sharpay

Är ”lindy hop”-experten, som precis hinner gå färdigt Balettakademin till våren för att sedan sätta sig i skolbänken igen till hösten, fast denna gång för att ikläda sig rollen som skolans diva;
Glitter och glam tjejen Sharpay – som alltid får alla huvudrollerna i skolans musikaler. Eller...

MARTIN REDHE NORDMARTIN REDHE NORD - Ryan

Spelar Ryan, den 8 minuter yngre tvillingbrodern till Sharpay. Martin känner nog de flesta igen som sett ”Mamma Mia”. Under tre år spelade han, under stort publikjubel, rollen som Pepparn. Lika stort jubel drog han ner som trollkarlskatten Mistofeles i Cats på Nöjesteatern. Om ni inte har sett honom har ni säkert hört honom. Martin gör nämligen en av rösterna i ”Hanna Montana” och har körat bakom ett otal artister i melodifestivalen.

CAROLINE JOHANSSONCAROLINE JOHANSSON - Taylor

Är en Göteborgstjej med gedigen musikalutbildning i bagaget som kryssat, dansat och showat på fartyget AIDA. Just nu krogshowar Caroline i Jönköping innan hon styr kosan söderut för att spela rollen som snillet och ledaren för ”The Brainiacs” – Taylor.

MAROUT LAMONMAROUT LAMON - Chad

Är killen som talar flytande laotiska och thailändska och har jobbat som koreograf, danslärare, manusförfattare, sångare och dansare. Senast sågs han, eller rättare sagt hördes han, som dansare i P3:s ”Sommartoppen” när de turnérade runt i Sverige. I höst kommer ni att få se honom som basketkillen och Troys bäste polare – Chad.

HANNA AMOREUSHANNA AMOREUS - Kelsi

Hinner precis gå färdigt sista året på Estetiska/musiklinjen i Hässleholm innan det bär av till Malmö. Hanna började dansa redan som 4 åring, men kände att hon ville höja ribban ytterliggare, så därför började hon på cirkus-skola. Att hon dessutom är en baddare på att spela piano, kommer ni att höra när hon entrar scenen som Kelsi – skolans egen ”blygis” och kompositör.

FREDRIK SÖDERSTRÖMFREDRIK SÖDERSTRÖM - Zeke

Har norpat titeln som Svensk mästare i Breakdance, två gånger. Han blev dessutom Skandinavisk mästare 2001. Är tillsammans med Simon Laufer frontfigur i gruppen SIMSOAK. Titta och lyssna på: www.myspace.com/simsoak. Lägg sedan till att Fredrik är före detta elitgymnast och svensk mästare i truppgymnastik och ni förstår att vi kommer att ha en Zeke som praktiskt taget kommer att studsa fram på scen. Fast frågan är om Fredrik är lika bra på att baka...

MATTIAS OLOFSSONMATTIAS OLOFSSON - Jack Scott

Är en gedigen sång- och dansman med många strängar på sin lyra, eller rättare sagt sin gitarr. Mattias började spela gitarr när han var 10 och har jobbat som trubadur sen han var 15, innan musikalintresset helt tog över. Han har showat för både Sunwing och Wallmans och har dessutom en märklig merit, att han har jobbat som kanin. Mattias har alltså allt som behövs för att spela ”doldisen” som blir värsta entertainern när han får tag i en mikrofon – Jack Scott.

TEZZLA FLORMOTEZZLA FLORMO - Martha

Är Dalkullan som sjungit och dansat sig runt halva världen. Vilket ju kan passa alldeles ypperligt när hon som plugghästen Martha avslöjar att: breake dance är det häftigaste hon vet. Det är t o m häftigare än läxor.

RIGMOR GRÖNWALLRIGMOR GRÖNWALL - Fröken Darbus

Rigmor tycks klara dubbelrollen som projektledare i det tysta bakom scen och rollen som dramalärare inför öppen ridå. Så har hon också rutin så det förslår. Nöjesteaterns publik har mött henne i Cabaret, I Hetaste Laget, Pippi, Annie, Grease och Cats. Hon ger alltid järnet och låter sin imposanta sopran dundra när tillfälle ges. En naturbegåvning. Förädlad på Malmö Musikal Akademi som gjorde ett historiskt undantag och tänjde på åldersgränsen för intagning när hon som 26-åring knackade på.

MIKAEL AHLBERGMIKAEL AHLBERG - Coach Bolton

Stockholmskille som flyttat bopålarna till Skåne och Rya. Skådespelare med utbildning från bland annat Teaterstudion i Stockholm och HB Studio i New York. Mikael har gjort allt från tung dramatik till fars. På Länsteatern i Örebro, Västerbottensteatern i Skellefteå, Stadsteatern i Helsingborg, Spegelteatern i Stockholm och en rad andra scener. Han har under två års tid tagit plats i våra vardagsrum i egenskap av Mårten Rudberg i TV3:s Vita Lögner. Han har regisserat, filmat och dubbat.

IDA HÖGBERGIDA HÖGBERG – Ensemble, Kratnoff, Cathy, understudy Gabriella

Gick ut Balettakademin i Göteborg, våren 2006 och har hunnit med att medverka i West Side Story på Göteborgs Stadsteater, Mamma Mia både i Stockholm och Göteborg och är just nu Stockholms mesta Maja Gräddnos i ”Pellesvanslös” på Intiman.

MARCUS SÖDERBERGMARCUS SÖDERBERG – Ensemble, Wildcats, David, understudy Troy

Har rutinen och vanan inne att synas i TV och har vid flertalet tillfällen setts dansa i diverse TV-galor och program som SVT 50 år, Rikslotteriets galakväll bakom Pet Shop Boys, Singing Bee, Rampfeber samt Melodifestivalen. Marcus har även gjort krogshow, då han medverkat i R.E.A. Förutom dansen ligger självklart sången honom varmt om hjärtat och han har körat bakom flertalet artister i Melodifestivalen, så som Amy Diamond och The Poets.

KATARINA ELMBERGKATARINA ELMBERG – Ensemble, Cheerleader, Skejtare, Susan, understudy Sharpay

Jobbade på Wallmans Golden hits i Malmö innan Nöjsteatern lade beslag på henne. Katta har medverkat i Grease och den stora premiären, både på Fredriksdal och på Intiman i Stockholm. Hör du till en av dem som sitter klistrad framför melodifestivalen, så såg du säkert henne körandes bakom Frida.

SHARON JOHANSSONSHARON JOHANSSON – Ensemble, Cheerleader, Skejtare, Auditionelev, understudy Taylor

En av våra ”huskatter” som även denna höst kommer att ha Malmö som bas dock efter ett kortare gästspel i Dalhalla i juli. Sharon har tidigare medverkat i: Mamma Mia, Saturday Night Fever och Idrottsgalan i SVT.

Rasmus MalmRASMUS MALM – Ensemble, Ripper, Wildcats, Auditionelev, understudy Chad

En nykomling som väljer att kombinera skola och musikal, vilket passar alldeles ypperligt då detta är en musikal på en skola. Rasmus gjorde sin praktik som katten Pouncival i musikalen Cats här på Nöjesteatern, fast nu byter han garnnystanet mot basketbollen.

CAMILLA ”AMY” NORDQVISTCAMILLA ”AMY” NORDQVIST – Ensemble, Cheerleader, Auditionelev, understudy Kelsi

Lindy Hop expert, Stepplärare, Aerobicinstruktör, Showartist och nu elev på East High.
Amy är tjejen som aldrig kan sitta still, om det inte är sång och dans för egen del så bär det iväg till stadens skolor för att lära ut.

VIKTOR JOHNSSONVIKTOR JOHNSSON – Ensemble, Skejtare, Wildcats, Performanceelev, understudy Zeke

Helsingborgs bidrag till ensemblen som cruisat sig runt på ett antal hav och showat. 2003 plockade han hem titeln som svensk mästare i truppgymnastik. 2007 blev han dessutom svensk cupmästare i detsamma. Så snacka om att den här killen har spänst i benen.

FREDRIK SIMONSEN HEBRANDFREDRIK SIMONSEN HEBRAND – Ensemble, Mongo, Wildcats, James/Alan, understudy Jack Scott

Fick tidigt upp ögonen för det här med teater. Med två ballettdansare till föräldrar, kan det väl knappast bli annat. Medverkade redan som 7-åring i Upp till Camping och har medverkat i Joseph och Fame på Slagthuset. Fredrik har även gjort röster i Hugo djungeldjuret och rösten till Kalvin.

ELIN GRÖNQVISTELIN GRÖNQVIST – Ensemble, Fröken Tenny, Skejtare, Cyndra, understudy Martha

Har utbildat sig till musikalartist på The Urdang Academy i London. Elin är dessutom en hejjare på breakedance vilket passar alldeles utmärkt när hon ska hoppa in i rollen som Martha Cox.

SUSANNE THORÉNSUSANNE THORÉN - Ensemble, Cheerleader, Performanceelev

Är en av våra tre norrlänningar som letat sig söderut. Susanne gjorde stor succé som Den Vita Katten i Cats här på Nöjesteatern innan det bar iväg till Köpenhamn och Kungen och jag. Susanne är dessutom svensk juniormästarinna i Rytmisk gymnastik och kan allt om det här med akrobatik, band, bollar, käglor och rep.

AIMEE WENTZELAIMEE WENTZEL – Ensemble, Cheerleader, Performanceelev

Före detta elitgymnast som tog med sig alla volter till scenen. Aimee har sedan 2003 rest runt och uppträtt som street/breakdansare i hela Sverige och Danmark. Aimee har även medverkat i Pippi Långstrump och Turning Tossig på Nöjesteatern och Guys and Dolls och Klas Klättermus på Slagthuset.

ALEXANDRA JOHANNESSON ALEXANDRA JOHANNESSON – ensemble

Alexandra är utbildad på The Urdang Academy i London. Hon startade sin karriär i barnensemblen i Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat 1995. Sedan dess har det blivit bland annat Me and My Girl, Prinsen av Egypten, Pippi Långstrump i rollen som Annika, Klas Klättermus, och Guys and Dolls. Alexandra har medverkat i otaliga dansshower, reklamfilmer, musikvideos och tv-program i Sverige och även utomlands senast i Kina och Japan. Arbetar även som danspedagog på Zwing it och är medlem i gruppen SIMSOAK.

MATTIAS AHLBERGMATTIAS AHLBERG -