High School Musical spelades på Nöjesteatern i Malmö 080926 - 090106,
på Göta Lejon i Stockholm under 2009 och var på riksomfattande turné jan-feb-2010

Detta är webbplatsens utseende och innehåll som det var i slutet på 2009 under Stockholms-uppsättningen.
Malmöuppsättningens webbplats från slutet av 2008 hittas här.

Vissa delar av webbplatsen är stängda då de inte är aktuella längre.

Biljettbokning:
Göta Lejon
08-643 67 00
Boka direkt på nätet

Nyheter

091113
Ännu en ny reklamfilm inför turnén. Finns på Galleri-sidan


090828
En ny reklamfilm för High School Musical är inlagd på Galleri-sidan


090804
SVT Play har lagt upp flera klipp från repetitionerna i samband med framträdandet på Allsång på Skansen.
Hela avsnittet på SVT Play
Kevin hoppar hopprep
Dansrep med Highschool musical
Kevin Borg övar på scenen
Kevin repar
Hon uppträder med Kevin Borg på Allsången


090804
Nu finns det lite bilder från Allsång på Skansen på Gallerisidan


090312
Messa HIGH till 72445 så får du en trailer till din mobil. Det kostar bara som ett vanligt sms.


090202
High School Musical är nominerad till inte mindre än fyra Guldmasker! Guldmasken är Sveriges privatteatrars förenings pris och delas ut i elva kategorier.

090318 Siân Playsted vann Guldmasken för "Bästa koreografi"!


081218
I webb-shoppen kan man köpa kläder, skivor och en massa annat från High School Musical.


080930
Vår High School Musical-uppsättning fortsätter till Stockholm efter Malmö! Premiär på Göta Lejon 16 januari 18.30 2009. Boka biljett!


080930
Premiären i Malmö är avklarad med strålande rescensioner. På Länk-sidan hittar ni flera att läsa.


080924
Vi har lagt ut massor med nya, snygga foton på Pressfoto-sidan. Ladda ner och använd som Desktop-bild på din dator!


080508
Nu finns det en video på när Gabriella & Troy framför "When There Was Me And You" på Guldmaskgalan.


080502
Foton från kollationeringen finns här

Handling

Akt I
High School Musical börjar framför entrén till East High, precis efter jullovet.
Den blyga Gabriella Montez har just flyttat till stan och sportkillen Troy Bolton ser med stor spänning fram emot en framgångsrik basketsäsong. Troy och Gabriella möttes första gången på en nyårsfest och drogs omedelbart till varandra då de blev tvingade att delta i en karaoketävling. Väl tillbaka på skolan, berättar Gabriella för sin nya kompis Taylor, ordförande för skolans vetenskapsklubb, allt om hur hon mötte en supergullig kille, medan Troy berättar för sina vänner om den där tjejen som han inte kan sluta tänka på (Start of something new) Hursomhelst så avslöjar ingen av dom att dom upptäckte hur fantastiskt roligt det var att sjunga och uppträda.

I klassrummet predikar dramaläraren Ms Darbus om sitt förakt mot mobiltelefoner, genom att skicka alla som har en till kvarsittning. Även Troy och Gabriella.
I korridoren ser Sharpay, dramaklubbens ordförande, hur skolans basketstjärna och den där nya tjejen står och tittar på anslagstavlan och noga studerar lappen om audition till skolans nya musikal, och hon känner hur detta bringar oordning i hennes universum.
Hon tvingar sin bror att kolla upp Gabriellas bakgrund.
Basketträningen sätter igång men Troy har svårt för att koncentrera sig.(Get´cha head in the game) Senare under Ms Darbus kvarsittning, pratar Troy med Chad om audition och Taylor visar Gabriella det flygblad som Ryan planterat i hennes skåp, där det står vilket snille Gabriella är. Trots att hon inte vill falla tillbaka i den gamla rollen som skolans plugghäst, så ger hon med sig när Taylor bönar och ber henne att ställa upp i ”Vetenskaps-Tiokampen”.

Efter ett antal pinsamma och smärtsamma auditions från några av skolans elever, levererar Sharpay och Ryan sitt väl inrepeterade nummer. (What I´ve been looking for)
Den blyga Gabriella får uppbåda alla sina krafter för att våga sjung upp och Troy hoppar in när det visar sig att hon inte har någon partner. (What I´ve been looking for, repris)
De blir kallade till en callback och nyheten sprids som en löpeld över skolan (Cellular Fusion).
Sharpay känner sig hotad. Hon har ju alltid haft huvudrollen. Hennes ursinne rinner över i skolans kafeteria när skolan olika ”klickar” börjar blanda sig med varandra och hela skolan får ett utbrott (Stick to the Status Quo).

Akt II
Skolans speaker Jack Scott summerar dagens galna händelser, samtidigt som en överväldigad Gabriella och Troy hittar lite lugn och ro på skolans takträdgård (I Can´t Take My Eyes Off of You)
Under dom vibrerar skolan och saker o ting ställs på spets när vetenskapsklubben o basketlaget inser att Troy och Gabriella måste stoppas innan fler följer deras exempel.
Dom övertalar Troy att dumpa Gabriella och att inte gå på audition (Counting on you). Dom ser till så att Gabriella hör detta via sin mobil och beslutar sig för att göra slut. (When there was me and you).

Nästa dag söker Troy upp Gabriella för att ställa allt till rätta igen. Sharpay som är fast besluten att inte låta huvudrollen gå ifrån henne, ser till att ändra tiden för Callbacken så att den kolliderar med både Tiokampen och Basketslutspelet, så att Troy och Gabriella garanterat inte kan vara med. Chad och Taylor beslutar sig då för att samarbeta och hjälpa dem.

Fredag 15.00: Slutspelet, Tiokampen och Callbacken börjar. Taylor arrangerar ett strömavbrott, vilket gör att matchen och tiokampen måste avbrytas. Ms Darbus låter dem, efter viss tvekan, sjunga sin sång (Breaking Free). Troy och Gabriella får huvudrollerna och East High vinner både Vetenskaps-Tiokampen och Basketslutspelet.
Slutet gott allting gott!