• Välkomna
• Hundaudition
• Handlingen
• Historien
• Rollistan
• Bakom scenen
• Fotogalleri
• Biljetter
• Nöjesteatern
• Länkar
• Shop
• Press
• Nedladdningar

Bakom scenen

Här presenteras de som jobbar med föreställningen, men inte står på scenen.

Auditionredaktionen

Fr vänster övre raden: Stefan Isaksson, Björn Claeson, Jeanette Krantz, Jan Herz, Efva Tuvesson, Eva Rydberg
Nedre raden: Sian Playsted, Rigmor Grönwall, Emelie Malmström, Julius Malmström.

 

 

Julius Malmström (Producent)

Ägare av teatern Nöjesteatern AB, Julius Produktion AB, Julius Biljettservice AB. Julius Malmström har i över 30 år arrangerat konserter, teateruppsättningar, musikaler, och andra evenemang.  I slutet av 70-talet hade Julius under 5 år egna barnmusikprogram i TV – Diskotaket. Julius är en profil inom Nöjessverige, efter att ha inlett sin karriär som popsångare, konsertarrangör, och ägare till skivbutiken Julius Platthandel i Lund på 70-talet.

 

 

Jan Hertz (Regissör)

Jan Hertz är vår fantastiske, karismatiske och danske regissör, med många års erfarenhet i teaterbranschen. Både som skådespelare, regissör och teaterchef.

Under åren har han hunnit med att vara: Konstnärlig ledare på Gentofte Teater, Teaterchef för Amager Scenen, Nöjeschef på Tivoli i Köpenhamn, skådespelare och regissör med föreställningar som bl a: Cabaret, Funny Girl, Miss Saigon, Sound of Music, Spelman på Taket, Nine och Annie, på sin meritlista.

Det blir alltså andra gången som Jan regisserar musikalen Annie. Denna gång här på Nöjesteatern i Malmö, vilket vi är mycket glada för.

Foto: Mikael Bohlin

 

 

Rune Nilsson (Teaterdirektör)

Som teaterdirektör har Rune Nilsson ansvar för allt och alla, utom produktionen. Som den skånska nöjesprofil han är har Rune gjort det mesta, sett det mesta, och känner dessutom de flesta i teatervärlden.

 

 

Siân Playsted (Koreograf)

Koreografen i vår uppsättning av Annie, Siân Playsted från Wales, har sammanlagt nio års utbildning på The Royal Academy of Dancing, The British Ballet Organisation, och The Royal College of Music. 1995 kom hon till Sverige och Nöjesteatern, och har sedan dess medverkat i en rad uppsättningar som dansare och koreografassistent. Hon har även medverkat som dansare/skådespelerska i Nine, The Full Monty, och La Traviata på Malmö Opera och Musikteater. Till vardags undervisar hon i klassisk balett och jazzdans på Svenska Balettskolan.

 

 

Jeanette Krantz Adner (Sångpedagog)

Som ordförande och lärare i Teaterföreningen Lukkan i Lund har Jeanette Krantz Adner mångårig erfarenhet av sång och teater. Hon är van vid att arbeta med barn och ungdomar, är synnerligen pedagogisk i sitt tillvägagångssätt, och blir ofta anlitad som sångpedagog i olika sammanhang.

 

 

Björn Claeson (Musikaliskt Ansvarig/Kapellmästare)

Tillsammans med Julius har Björn Claesson tidigare samarbetat i bland annat Sweet Charity och Denna Penna Bensin. En begåvad musiker, Björn behärskar bland annat flöjt, piccola, saxofon, och piano, var efter sin flöjtistutbildning på Malmö Musikhögskola med i orkestern på Malmö Stadeteater under några år. Björn har också varit kapellmästare och musiker vid Nya Skånska Teatern och Unga Musikteatern i Skåne.

 

 

Eva Tufvesson (Rekvisitör)

Sedan tidigt 90-tal har Eva Tufvesson varit inblandad i mängder med föreställningar tillsammans med Julius. Eva är konstvetare i grunden, och med sin välkända känsla för stil är hon känd för att tillföra det där lilla extra till varje föreställning hon är inblandad i. Hon har även jobbat mycket som scenarbetare på Nöjesteatern.

 

 

Marianne Lunderquist (Kostymdesigner)

Få kostymörer i Sverige är så erfarna som Marianne Lunderquist, vår trefaldigt guldmaskbelönade kostymdesigner. Ursprungligen från Lund med en fackutbildning från bland annat Tillskärarakademin i Köpenhamn och konstnärlig utbildning från American College i Luzern, och Lunds Universitet. Marianne är känd för att ha öga för detaljer och för att vara grundligheten personifierad. Hon har varit anställd vid SVT i Malmö i många år, men arbetar nu som freelancer med uppdrag inom teater och film. Genom åren har produktionerna blivit många såsom t.ex. Helt Apropå, flera Julkalendrar, Melodifestivaler, filmer –Torntuppen, Capricciosa, Mysteriet på Greveholm, Kungen och Jag, West Side Story, Grease, 42nd Street, Trollkarlen från Oz, I Hetaste Laget, och Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat.

foto: Mikael Bohlin

 

 

Rigmor Grönwall (Projektledare)

Den ena av våra två projektledare, Rigmor Grönwall är utbildad vid Malmö Musical Academy, och har medverkat ibland annat Cabaret och I Hetaste Laget på Nöjesteatern. Huvudrollen i Kaspar Hauser på Malmö Opera o Musikteater, där hon även var en av de nio kvinnorna i musikalen Nine. Just nu arbetar Rigmor på Julius Produktion, där hon under hösten 2004 bland annat var en av de huvudansvariga bakom Julturnén, med artister som Tito Beltram, Lasse Kronér, och Kalle Moraéus. Hon var också ansvarig för auditiondagarna för Annie på Nöjesteatern.

 

 

Emelie Malmström (Produktionsassistent)

Den yngsta i gänget, Emelie Malmström har trots sina låga ålder (19) många års erfarenhet av teater- och musikalbranschen. Emelie var med i Vår Starke Man/Samhällets Stöttepelare på Hipp 2000, och var medlem i Studioteatern 1998-2002. Hon var dessutom med i Malmös Odramatiska Teater 2003-2004, och har även varit ungdomsledare i Svenska Kyrkan.

 

 

Stefan Isaksson (Projektledare/Manusbearbetare)

Manuset till Annie är översatt och bearbetat av Stefan Isaksson, som dessutom gjort nyöversättningar på alla sångnummer. Tillsammans med Rigmor Grönwall var han ansvarig för auditiondagarna, och arbetar dels som scentekniker på olika Juliusarrangemang och dels på Julius Produktion. Stefan har många strängar på sin lyra – som bassist, scentekniker och har dessutom studerat Religionshistoria i Lund, och har en examen i Kulturantropologi från USA.

 

 

Roland Svensson (Ljustekniker)

Som en av de viktigaste hörnstenarna bakom de flesta av Julius arrangemang ”så långt bak någon kan minnas”, Roland Svensson är en av de mest erfarna scenteknikerna i Skåne. Han har arbetat med allt från konserter till teatrar, under många år haft fingrarna med i många ljustekniska frågor på Nöjesteatern, och är känd av många i branschen som en pålitlig diversearbetare som klarar av mer eller mindre allting en artist kan fråga om.

 

 

Palle Palmé (Ljusdesigner)

Som en av landets mest anlitade ljusdesigners har Palle Palmé hela världen som arbetsfält. Ett axplock av hans meriter – förutom musikaler och shower – är hans inblandning i Cullbergbaletter, Joe Laberos magishower, och cirkus- och magifestivaler i Monte Carlo. På TV har han bland annat arbetat med Guldbaggen, Fröken Sverige, Cancergalan, och Grammisgalan. Musikaler som bär hans signum innefattar bland annat Phantom of the Opera, Cabaret, 42nd Street, Hair, och Svensson Svensson.